زندگی سرعت یافته است. اهداف زیادی هست که باید به آنها دست بیابیم و همینطور تعهداتی که دارین. با این حال بسیاری از لذتهای زندگی زمانی دست یافتنی میشوند که سرعت خود را کاهش دهیم: همان طور که آدمهای بسیار حساس (hsp ها) میدانند، روزهای یکشنبهای که لم داده کتابی در دست گرفتهاید یا با دوستی خوب هستید، مثال زدنی است.
چگونه میتوانیم تا حدودی این آسودگی را به زندگی روزمره خود بیاوریم، حتی وقتی که برنامه روزانه فشردهای داریم؟
یکی از این راهها نرمش کردن است. بی تردید کودکان از این کار احساس آرامش زیادی میکنند و پژوهشها نشان میدهند که چنین حرکات موزون ریتم داری برای تمامی سنین مناسب است. این کار علایمی را به مغز ما میفرستاد که امکان آرامش یافتن را به ما میدهد. شاید ابتدا اندکی عجیب و یا ابلهانه به نظر رسد، اما این حرکت جنبه مراقبهای یافته و جسممان عمیقأ با این حرکت آشناست.
فواید نرمش
راهی مؤثر برای آرام گرفتن است ، وقتی احساس پرتنش بودن میکنیم. هنگامی که مغزمان پر از افکار مختلف است، احساس منفصل شدن از شرایط بیرونی را پیدا میکنیم. ایستادن و نرمش کردن ، باعث میشود پاهایمان زمین را لمس کند و به جای بودن در ذهنمان دوباره به جسممان برگردیم. توجهمان به موضوعی دلچسب معطوف میشود و از شلوغی و جنجال ذهنی خلاص میشویم .
ضمناً نرمش کردن عضلات ما را به حرکت در میآورد. اختصاص دادن لحظاتی برای ایستادن واقعاً دشوار است. به همان دشواری متوقف کردن اتومبیلی که با سرعت حرکت میکند. نرمش کنید، چون با اینکار حرکت میکنید و با این حرکات آرام، اندکی آرامتر و تواناتر میشوید.
نرمش کردن به عنوان روشی برای بیماریهای جسمانی
کنجکاو شدید که چگونه است؟ توصیه میکنم نرمش را دوبار در روز هربار به مدت سه دقیقه برای چند هفته انجام دهید. هروقت جلسهای پرتنش داشتید، قبل از ناهار و یا حتی درست قبل از رفتن به رختخواب این کار را انجام دهید. شاید بعد وقتی تأثیر آن را دیدید، بخواهید این تمرینات را همیشگی ادامه دهید.
- روی پاهایتان بایستید و یک اینچ یا بیشتر بپرید.
- آرام یک زانویتان را خم کنید. بعد زانوی دیگر. اجازه دهید نیم تنه و سرتان به آرامی از سویی به سوی دیگر حرکت کند. این حرکت را با آرامشی که دلتان میخواهد انجام دهید. ریتمی را دنبال کنید که به شما احساس خوبی میدهد.
- خود را در آغوش بگیرید: دستانتان را دور بدن خود حلقه بزنید. با نرمی خود را فشار دهید و اگر دوست داشتید میتوانید برای خودتان لالایی یا آوازی بخوانید.
- بعد از اتمام، لحظهای درنگ کرده و ببینید چه حسی دارید .
نویسنده: مندی اشنایدر
مترجم: مینو پرنیانی