پنج سؤال مصاحبه‌ای هنگام انتخاب پرستار کودک

یافتن پرستار بچه مناسب، کار دشواری است. برای تسهیل این امر متخصصان این گونه راهنمایی‌تان می‌کنند. خانواده سه نفره ما در نگهداری از فرزند تا دو سال خودکفا بود. تمام روز من مراقب دخترمان بودم، …

Parents

یافتن پرستار بچه مناسب، کار دشواری است. برای تسهیل این امر متخصصان این گونه راهنمایی‌تان می‌کنند.

خانواده سه نفره ما در نگهداری از فرزند تا دو سال خودکفا بود. تمام روز من مراقب دخترمان بودم، و وقتی می‌خوابید، می‌توانستم از خانه کار کنم و اگر هم قرار بود غذایی بخورم، همسرم که دورکاری و از خانه کار می‌کرد، در اتاق دیگر همیشه کمک حالم بود. اما هنگامی که فرزندمان راه افتاد و فعال‌تر شد و دومین فرزندمان را در راه داشتیم، متوجه شدیم که نیاز به کمک داریم. در نتیجه شبی که دخترم خوابید، در یک وبسایت کاریابی آگهی استخدام پرستار بچه را نوشتم.

نوشتن آگهی دقیق، کار بی نقصی به نظر می‌رسید. اما من تجربه‌ای در دسته بندی رزومه‌ها یا مصاحبه با داوطلبان کار نداشتم. خیلی برایم مهم بود شخصی را انتخاب کنم که نیاز به امنیت فرزندم را برآورده سازد و چند ساعت از روز را مراقب او باشد _ چیز دیگری به ذهنم نمی‌رسید.

روند یافتن پرستار بچه طولانی و خسته کننده شد ولی خبر خوب اینکه راههای مناسبی وجود دارد. به نظر متخصصان دو اصل مهم وجود دارد: بررسی پیشینه داوطلب شغل و پیگیری اظهارات وی از مراجع.

ضمناً پنج سؤال هست که باید از داوطلبان قبل از انتخاب شدن پرسید، و به پاسخ‌های که می‌دهند دقت کرد .

دیدگاهتان درباره امنیت چیست؟

یودا راشان پرستار کارکشته کودک و مشاور در مرکز پرستاری کودکان معتقد است، آنچه والدین بیش از هرچیز جویای آن هستند، آن است که فرزندشان در امن و امان باشد. پس تمامی پرستاران کودک لازم است که CPR و کمک‌های اولیه را بلد باشند. ضمن اینکه او توصیه می‌کنند در مصاحبه اولیه از پرستار کودک، باید پرسید که بحران‌های پیشین را چگونه حل کرده است. به این ترتیب والدین می‌توانند متوجه شوند که اگر شرایط بحرانی پیش بیاید، پرستار چگونه بحران را حل خواهد کرد.

به نظر او سرراست بودن اشکالی ندارد و هر خانه‌ای قوانین مختص به خود را دارد و اشکالی ندارد اگر والدین نقطه نظرهای خود را در رابطه با موضوعاتی چون پله‌ها، بیرون رفتن از خانه، زمین بازی، استخر رفتن یا پارک و امثالهم، داشته باشند.

به نظر تیونا امیل روانشناس بالینی، باید دید که آیا کسی که داوطلب پرستاری از فرزندتان است، در هنگام ضرور آیا می‌تواند کمک‌های اولیه را انجام دهد یا نه. «مثلاً آیا می‌داند چگونه کودک را به اورژانس برساند؟ می‌داند اگر کودک مسموم شد چگونه با مرکز فوریت‌های مسمومیت تماس بگیرد یا نه؟

🚨 زنگ خطر:  اگر ندانست یا مردد بود، نشانه خوبی نیست و بعید است که بتواند پرستار بچه خوبی باشد.

انگیزه‌تان از داوطلب شدن برای این کار چیست؟

سؤال ساده‌ای به نظر می‌رسد، ولی نحوه پاسخگویی پرستار، حرفهای زیادی در این که آیا پرستار فرد مناسبی هست یا نه در بر دارد. در واقع تراویس تروتمن مدیر مرکز نگهداری کودکان در پورتلند که برای کودکان شش ماه تا دوازده ساله است، می‌گوید این سؤال مهمتر از هر سؤال دیگری است. او می‌گوید، «می‌خواهم انگیزه فرد را از انتخاب این حرفه بدانم. دلم می‌خواهد بشنوم که هدفشان رشد، یادگیری، موفقیت و با اعتماد به نفس شدن کودکان است اینکه فرد داوطلب برای این شغل، کودکان را آینده خانواده و جامعه بدانند و بخواهند که نقش مثبتی در زندگی کودکان داشته باشند، دلگرم کننده است.»

🚨 زنگ خطر: به نظر تروتمن اگر فرد بگوید که، «چون بچه‌ها مرا دوست دارند» یا اظهار کند که «نگهداری از بچه‌ها کار ساده‌ای است و باعث می‌شود به او خوش بگذرد» پس او آدم مناسبی برای این کار نیست .

سبک نگهداری از کودک مدنظر شما کدام است؟

دکتر سارا فریزر روانشناس معتقد است وقتی که دنبال پرستار کودک هستید، این را باید بدانید که آدمها به شیوه‌های مختلفی از کودک پرستاری می‌کنند.

دکتر فریزر در رابطه با یافتن پرستار برای فرزندان خود می‌گوید، «من دنبال کسی می‌گردم که باتوجه، مهربان و ثابت قدم باشد. این را هم می دانم که ممکن است دیگر والدین دنبال ویژگی‌های دیگری باشند مثلاً ممکن است کسی دنبال پرستاری باشد که خلاقیت دارد و اهل بازی کردن است. در حالی که این نکات برای من مهم نیستند.» به نظر او اگر پرستاری با سبک مورد نظر شما مناسبت نداشت، به جستجوی خود ادامه دهید. این را هم اضافه کرد که اگر والدین نمی‌دانند دنبال چه سبکی از پرستاری هستند، می‌توانند از پرستار بخواهند که چند روزی را به طور موقت و آزمایشی بیاید و شیوه رفتار او با کودکتان را از نزدیک بررسی کنند.

اگر فرزندتان نیازهای خاصی داشته باشد چطور؟

والدینی که فرزندانی دارند که دچار یک  ناتوانی و معلولیت  یا نیاز به مصرف دارو دارد، باید فاکتورهای بیشتری در نظر بگیرند. به نظر دکتر امبل، خانواده‌ها وقتی فرزندی با نیازهای خاص دارند، باید دنبال پرستار خاص باشند. مثلاً، «اگر کودکی مبتلا به اوتیسم باشد، والدین باید از پرستار بپرسند که آیا اساساً می‌داند که اوتیسم چیست یا نه، و این که آیا می‌داند اوتیسم چه تاثیری بر کودک، رفتار و عواطف وی دارد یا نه. یافتن پرستاری آگاه که می‌داند چگونه با بچه‌هایی کار کند که نیازهای خاصی دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است.»

دکتر امبل در همین راستا به والدین توصیه می‌کند که به پیشینه تحصیلی پرستاران توجه شود، «مطلوب آن است که دنبال پرستاری برای فرزندتان باشید که چه از نظر آموزشی و چه عملی با کودکان خاص کار کرده باشد.» آیا در زمینه کودکان استثنایی دوره آموزشی دیده است و می‌داند که چه نیازهای خاصی دارند یا نه.»

او تاکید می‌کند که اگر موسسه‌ای پرستار معرفی می‌کند، به خودی خود این معنا را ندارد که آن پرستار حتماً نیازهای خاص کودکان استثنایی را می‌داند. هر کودکی با دیگری متفاوت است، حتی اگر ویژگی‌های مشترکی داشته باشند یا تشخیص مشابهی دریافت کرده باشند. «والدین باید توجه داشته باشند که آیا پرستار داوطلب، علاقه‌ای به چالش‌های کودک دارد یا نه. پرستار بچه خوب، کنجکاو است تا علاوه بر ضعف‌های کودک، دربارهٔ نقاط قوت وی نیز مطلع باشد و بداند که چه چالش‌های را والدین در رابطه با کودک تجربه کرده‌اند.»

مایلید کودک هنگام گزینش پرستار حضور داشته باشد؟

به نظر متخصصان، خوب است که هنگام مصاحبه، کودک هم برای لحظاتی حضور داشته، و با پرستار ملاقات داشته باشد و حتماً اگر مرحله اول مصاحبه را گذراند، یک روز هم به طور کامل با کودک وقت صرف کند.

دکتر آنه جوزف سورن روانشناس می‌گوید که بسته به سن و سال کودک، شاید والدین بخواهند بازی همراه با عواطفی راه بیاندازند.

«هنگامی که با پرستاران کودک داوطلب مصاحبه می‌کنم، زمانی را انتخاب می‌کنم که فرزندم تازه از چرت وسط روز خود بیدار شده است و عملاً به پرستار نشان می‌دهم که مایلم با فرزندم چگونه رفتار کند و در روز آزمایشی، رفتار آنان را با فرزندم مورد مشاهده قرار می‌دهم و اینکه واکنش و رفتار فرزندم با پرستار را نیز مورد مشاهده قرار می‌دهم. به رفتار غیر کلامی پرستار با فرزندم نیز توجه می‌کنم.»

او اضافه می‌کند که یکی از نشانه‌های خوب این که کودک، پرستار را پذیرفته یا نه این است که شروع می‌کند به نشان دادن اسباب بازی خود به او. به این ترتیب می‌توان فهمید که کودک، پرستار را پذیرفته است .

دکتر جوزفسون می‌گوید، «همه بچه‌ها پذیرش خود نسبت به پرستار را سریعاً ابراز نمی‌کنند، خوب است که حواسمان به واکنش‌های منفی فرزندانمان نیز  باشد. آیا وقتی با پرستار هستند، پر تنش هستند؟ اگر بله، پس انتخاب درستی نکرده‌اید.»

🚨زنگ خطر: اگر کودکی در یک ملاقات، واکنش منفی از خود نشان داد، نشانه خوبی نیست. به نظر دکتر فریزر، حتی اگر والدین تحت تأثیر شخصیت پرستار قرار گرفته باشند، اما کودک عملاً نارضایتی نشان دهد، نه به این معناست که آن شخص بد یا خطرناک است، بلکه برای کودکتان، این شخص پذیرفته شده نیست.»

وقتی پرستار را انتخاب کردید

بعد از انجام چند مصاحبه، و آوردن فرزندم هنگام  مصاحبه، بالاخره پرستار مناسب را یافتم. او آدم متعادلی است که در عین حال که چارچوب دارد، اما کودکمان از بودن با او نیز خوشحال است. او همیشه از اینکه با کودکم در اتاق دیگر با لوگو بازی کند خوشحال است و وقتی من مشغول کار هستم، فرزندم برایم مزاحمتی ایجاد نمی‌کند. به این ترتیب با آمدن فرزند دوممان، فرزند اولم دچار اضطراب جدایی نمی‌شود. به نظر دکتر فریزر دوران جدا شدن از وابستگی کامل به مادر ممکن است اضطراب آور باشد، و اگر کودکتان تا حدودی مضطرب است، امری طبیعی است.  «واکنش‌ها نسبت به جدایی می‌تواند کاملاً تنش زا باشد، مهم ده بیست دقیقه اول است، اما بعد از آن اگر پرستار کودک مناسب باشد، مشکل حل می‌شود. ولی اگر این موضوع چهار الی شش هفته ادامه یابد یا والدین متوجه علایم واپسروی در فرزند خود شدند، باید دنبال پرستار بچه دیگری باشند. اگر پرستار بچه‌ای خوب نبود، انتخاب خود را تغییر دهید.»

دکتر فریزر از والدین می‌خواهد که در مصاحبه‌ها حتماً به مهربان و با توجه بودن پرستار توجه داشته باشند، همین طور به پذیرشی که کودک نسبت به پرستار نشان می‌دهد .

نویسنده: جیلان پریتزل

مترجم: مینو پرنیانی